Българските социалисти в Европейския парламент ще работим за това да

...
 Българските социалисти в Европейския парламент ще работим за това да
Коментари Харесай

„БСП за България” представи листата си за европейските избори

 _2024 izbori_v012

 

„ Българските социалисти в Европейския парламент ще работим за това да има равнопоставеност на страните членки на Европейски Съюз във всички аспекти. Българският народен интерес за нас би трябвало и ще бъде преди всичко. Ще призоваваме за здрав разсъдък във всяка законодателна самодейност на Екологичен потенциал. Ще се противопоставим на всяко решение, което може да ангажира Европа във боен спор. ”

Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за европейските избори Кристиан Вигенин на гала в София по представянето на претендентите за евродепутати на българските социалисти.

Гости на събитието бяха водачът на Българска социалистическа партия и лидер в 1-ви и 25-и МИР Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията и лидер в 4-и МИР Велико Търново и 29-и МИР Хасково Атанас Зафиров, лидерът на 23-и МИР София и 9-и МИР Кърджали Христо Проданов, лидерът на 24-и МИР София и 15-и МИР Плевен Георги Свиленски, лидерът на 26-и МИР София област и 7-и МИР Габрово Иван Ченчев, претендентите за народни представители от „ Българска социалистическа партия за България’, младежи, членове, симпатизанти и съидейници.

В малко ревю, в което показа правилата на платформата на Българска социалистическа партия за Европарламента, Вигенин се разгласи за почитание към културата и традициите на всеки народ, като изрази песимизъм към опитите да се постановат противоречиви обществени модели през европейското законодателство. Българската делегация на социалистите в Екологичен потенциал ще упорства за понижени и опростени регулации, с цел да има има повече свободна за активност на националните институции и районните и локалните управляващи.

„ Наша цел е в Европейски Съюз да има приоритет на обществената политика. Ние чакаме от нашите представители в Европейския парламент да отхвърлят всяко предложение, което може да задълбочи неравенствата сред страните членки или вътре в самите страни ”, безапелационен бе Кристиан Вигенин.
„ Искаме Европейски съюз, който се бори за мира като висша полезност. Искаме обединен Европейски Съюз и Европа на резистентност и народна власт. Европа, в която общественият, икономическият и екологическият напредък вървят ръка за ръка. Европа, подкрепяща младежите. Европа, която предизвиква културата и традициите на всяка една страна членка ”, съобщи четвъртата в евролистата на „ Българска социалистическа партия за България ” Вяра Емилова.

„ Като представители на Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал, ще продължим да развиваме европейската гаранция за младежта и ще работим за цялостна младежка претовареност в цяла Европа ”, сподели Красин Каракоцев, шестнадесети в листата.
Той се разгласи са Европейска инструкция, която да подсигурява платени стажове на всички равнища в Европейски Съюз. Българските социалисти оферират още въвеждане на европейски финансов инструмент за безлихвено студентско кредитиране. Те си слагат за цел премахване на детската беднотия в Европа и по тази причина ще се борят Европейската гаранция за детето да се ползва за всяко едно дете в Европейски Съюз.
„ Ще предложим основаването на Европейска организация за изкуствения разсъдък със седалище в България. Изкуственият разсъдък обаче може да провокира и някои стопански промени в нашия живот, главно свързани с софтуерната безработица. Решението на този проблем е понижаване на работното време и ние ше работим да спечелим повече поддръжници в Европейския парламент точно в тази посока ”, съобщи четиринадесетият в листата Николай Аргиров.

Христо Кавалски, 11-и в евролистата на Българска социалистическа партия, си слага за цел да бъде гласът на районите в Европейския парламент.

„ Универсалният достъп до качествено опазване на здравето е приоритет на социалистите освен в тази предизборна акция. Необходимо е да се създаде Европейска тактика в опазването на здравето, която да преодолее дефицита на лекари и медицински личен състав, да подсигурява налични медикаменти и да поддържа публичното опазване на здравето в страните членки ”, уточни Кавалски.

По думите на десетия Иван Френкев, селските региони се нуждаят от спомагателна поддръжка и българските социалисти ще работят за усилване на Общата селскостопанска стратегия на Европейски Съюз.
„ Ще настояваме да се приравнят дотациите за всички страни членки, тъй като сега конкурентоспособността на българското земеделско произвеждане страда. Необходимо е и да защитим българските и европейските фермери от безмитния импорт на аграрни артикули от Украйна ”, сподели още Френкев.

По думите му Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал ще се бори за План за налични жилища в Европа, като, съгласно него, една такава стратегия би помогнала на младежите да се устроят, да отгледат своите фамилии, а самодейността би спомогнала за решаването на демографската рецесия, която е проблем освен в България, само че и в целия Европейски Съюз.
Каузата на Радостина Костадинова, дванадесета в листата, е отбрана на правата на слабите.

„ Българска социалистическа партия е исторически бранител на правата на дамите. В идващия Европейски парламент ще работим за унищожаване на разликите на заплащането за идентичен труд сред мъже и дами. Жените би трябвало да имат право на цялата отбрана в нашето общество, с цел да могат умерено да разпростират капацитета си. Ще поставим старания за въвеждането на Стратегията за възрастово тъждество, включваща опазване на здравето, жилищна политика и почтени пенсии на възрастните хора ”, уточни Костадинова.

За деветият в листата Велизар Енчев главният въпрос пред европейците е този за мира и войната.

„ За бъдещите визиите на Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал идеята ни ще е мирът, а борбата ни ще е с милитаризацията на Европейски Съюз, която ни се постанова от десните в лицето на ЕНП. Нашата задача ще бъде да се противопоставим на желанията на френския президент Макрон и немския канцлер Шолц, които публично оферират да се отстрани правото на несъгласие. Трябва да имаме и ясна, безапелационна и кардинална позиция по отношение на участието на Северна Македония в Европейски Съюз, като настояваме за прецизно съблюдаване на отговорностите им по Договора за добросъседство с България ”, уточни той.

„ Трябва да се стремим към обща и координирана система за миграция и леговище, учредена на взаимност и споделена отговорност. Пактът за миграция на Европейски Съюз най-сетне доближи до това Европа да не ръководи спешно миграцията и убежището. Европейски Съюз би трябвало да докара осъществяването на Пакта до такава степен, че той да бъде обективен, безвреден и легален път да се съблюдават правата на индивида, а също по този начин да следваме дългата история на Европейски Съюз за отбрана на беззащитните и нуждаещите се ”, сподели Гергана Алексова, на 7-о място в листата с евродепутати.

За нея съществена ще е битката с трафикантите и контрабандистите, а трафикът на хора за полова и трудова употреба би трябвало да бъде наказван най-строго. Алексова сподели още, че Българска социалистическа партия ще предложи да се одобри инструмент, който да поддържа страните, които са външни граници на Европейски Съюз, с цел да бъдат де укрепени, ръководени и сигурни. Тя също се разгласи за цялостното приемане на България в Шенген, за което увери, че ще се бори.

За Филип Попов, подложен на пето място в европейската листа, в Европа няма място за каквато и да било дискриминация, учредена на пол, раса, вяра, обществен статус. Европейската тактика на хората с увреждания следва да се ползва и да се одобри Европейската антидискриминационна инструкция.

„ Като европейци, следва да живеем в несъмнено общество, в сигурна страна и мирна Европа. Ще работим за усилване на правосъдното и полицейското съдействие в битката против тероризма, трафика на хора и опиати. Приоритет ще ни бъде битката с телефонните и интернет измамите, които са основно ориентирани против възрастните хора. Искаме усилване ролята на Европол и на Европейската прокуратура ”, сподели Попов.

Основен приоритет на Българска социалистическа партия е приемане на Пътна карта за качествени и добре платени работни места, разгласи шестият Александър Симов.

„ По-високи заплати е тематика, която е значима освен за България, само че и за целия Европейски Съюз, тъй като това е методът да се преборим с инфлацията и с възходящите разноски за живот. Важна за нас тематика, която в България единствено Българска социалистическа партия я слага, е въпросът с работещите небогати. Ще се борим техният брой да падне под 5% до 2030 година Това е неотменима наша идея ”, безапелационен бе той.

Настоящият евродепутат на Българска социалистическа партия и трета в евролистата Цветелина Пенкова направи къс доклад за свършеното до момента: „ Благодарение на напъните, които положихме, нуклеарната енергетика най-сетне е приета за зелена и устойчива технология, което дава бъдеще на този бранш в Европа и в България. Започнахме и реиндустриализацията на Европа – в последните десетилетия изнесохме всички производства и фабрики, в този момент би трябвало да ги върнем. Отредено е европейско финансиране, административни облекчения и доста благоприятни условия, от които нашата страната занапред би трябвало да се възползва. ”

Тя бе безапелационна, че българските социалисти в Екологичен потенциал ще работят за преразглеждане Зелената договорка, тъй като зеленият преход не трябва да бъде за сметка на работни места.

„ Борбата с енергийната беднотия е нещо, което Българска социалистическа партия постоянно е поставяла в народен и в европейски проект. Все още този въпрос не е решен. За да реализираме налични цени на сигурни сила, ще се борим за построяването на нови нуклеарни мощности. Ключов приоритет за нас остава тематиката за енергийната успеваемост ”, сподели още Пенкова.

Настоящият депутат и втори в европейската листа на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев показа пред присъстващите статистика, съгласно която от глобите на Европейски Съюз против Русия печелят Съединени американски щати, Китай и Индия, само че не и Европа.
„ Панически напущат основни производства в посока Съединени американски щати и Китай, защото енергийните запаси на Европейски Съюз са доста по-скъпи. В резултат на недалновидните и нездравословни решения на Европейската комисия, подкрепени наказания от Европейския парламент, стана по този начин, че Европа сама се отхвърли от своето благополучие, една от аргументите за което беше евтините енергийни запаси от Русия ”, сигнализира проф. Гечев.

За смяна на геополитическата позиция на Европа, излизане от клопката на глобите и ориентировка към икономическите и политическите ползи на Европа и нейните нации, се разгласи опитният финансист.
Според него Европейски Съюз би трябвало да се промени бюджетната политика в посока увеличение на бюджета на Европейски Съюз, защото сегашният дял е извънредно непълен и Съюза мъчно се конкурира със Съединени американски щати, Китай, Япония и Южна Корея. Според проф. Гечев повече средства би трябвало да бъдат ориентирани към просвета, технологии и обучение.


В умозаключение претендентите за евродепутатите на „ Българска социалистическа партия за България ” насочиха да се гласоподава с номер 24 на изборите на 9 юни за обединението, която е потвърдила, че пази знае по какъв начин, може и ще пази българския интерес, както в Народното събрание, по този начин и Европейския парламент под мотото: „ За почтена България в мирна Европа. ”

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР